Deze 5 online marketing tools gebruiken we zelf

Online marketing tools voor e-mailmarketing, social Media, SEO en content strategie.

Dit zijn de 5 online marketing tools die wij bij Conversiewerkers gebruiken. Een praktisch overzicht voor marketeers. Vooral voor marketeers die het lastig vinden om uit het grote online aanbod marketing de juiste tools te kiezen.

Onze top 5 online marketing tools

  1. Getresponse (E-mailmarketing)
  2. Sendible (Social Media)
  3. Keywordplanner (Content)
  4. SE Ranking (SEO)
  5. Bitly (Link Management)

 

1. GetResponse – De marketing tool voor e-mailmarketing en marketing automation

Wie zoekt naar een tool voor e-mailmarketing en nieuwsbrieven, komt al snel uit bij Mailchimp. Mailchimp is mooie tool voor starters en de gratis variant maakt ‘m zeker aantrekkelijk. Maar als Conversiewerkers kozen we voor een andere tool: GetResponse. GetResponse biedt wat ons betreft meer gemak en voordelen om:

  1. nieuwsbrieven op te zetten
  2. landingspagina’s voor campagnes op te zetten
  3. marketing automation te integreren
  4. formulieren te plaatsen op je website
  5. lijsten met ontvangers te beheren

Kosten

Een abonnement op Getresponse start vanaf 15 euro per maand. Hiervoor ontvang je behoorlijk wat mogelijkheden op het gebied van e-mailmarketing en marketing automation. Heb je een webshop, overweeg dan het GetResponse-pakket van 49 euro per maand, met hierin o.a. geautomatiseerde abandoned-cart-e-mails.

Meer info vind je op de site van GetResponse.

Word zichtbaar in Google

Leer méér over keywords, SEO, Content Marketing. Download ons gratis e-book en wordt vindbaar in Google.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

2. Sendible – Online marketing tool voor social media te beheren

Conversiewerkers is uiteraard actief op social media. We hebben een account op LinkedIn, Instagram, Twitter en we beheren onze Google-Bedrijfspagina. Het LinkedIn-profiel van de directie en de Google Company pagina zijn op dit moment het belangrijkst.

Snel posts plaatsen
Met een Social Media-tool kun je jouw bijdrages of posts in één keer plaatsen op meerdere social platforms tegelijk. Zowel op persoonlijke als op bedrijfsaccounts. Dat gezamenlijk plaatsen, scheelt tijd. Bovendien kun je jouw bericht per platform op maat maken. Zo kun je jouw bericht op Instagram bijvoorbeeld een ander look-en-feel geven dan je post op LinkedIn.

Post inplannen
En het fijnste van social media tools is misschien wel dat je jouw posts kunt agenderen. Je kunt dus vandaag al een post voor morgen om 15.00 uur klaarzetten.

Sendible vs. Hootsuite 
Veruit de bekendste social media-tool is Hootsuite. Hootsuite is een uitstekende tool met één groot nadeel: je kunt niet direct berichten op je Google Company page plaatsen. Maar juist deze Google Company page krijgt van Google steeds meer aandacht. Dat direct plaatsen is dus prettig. Hootsuite is bovendien redelijk duur.

Bij Conversiewerkers hebben we daarom gekozen voor Sendible. Sendible is een stuk goedkoper dan Hootsuite maar werkt praktisch hetzelfde.

Kosten
Sendible kost 24 euro per maand. Daarmee kun je 12 persoonlijke en business-accounts beheren.

Meer info vind je op de site van Sendible.

 

3. Google Keywordplanner – Online tool voor content

In de categorie gratis en goede marketing tools: de Keywordplanner / Zoekwoordplanner van Google helpt je om, op basis van jouw zoekwoorden, vergelijkbare zoekwoorden te vinden. Op basis van deze zoekwoorden kun jij een gedegen contentstrategie opzetten. De Keywordplanner kun je gebruiken als je een (gratis) Google Ads-account hebt.

Gebruik de Keywordplanner voor je contenstrategie
Na elke zoekopdracht in de Google Keywordplanner gebruik je de knop ‘Zoekwoordideeën Downloaden’. Je exporteert je zoekwoorden dan naar Excel. Vervolgens kun je vergelijkbare zoekwoorden bundelen en deze gebruiken als basis voor je contentstrategie. 

Kosten
De Google Keywordplanner is gratis. Je hebt slechts een (gratis) Google Ads-account nodig.

 

4. SE Ranking – Tool voor SEO /  Zoekmachine Optimalisatie

SE Ranking is een betaalde keywordtool, vergelijkbaar met SEO-tools als SEMRush, Ahrefs en MOZ. Het grote verschil: SE Ranking is een stuk goedkoper en daarmee prima geschikt voor ZZP’ers, MKB’ers en kleine webbureaus. Bij SE Ranking ben je met een paar tientjes per maand klaar, terwijl de tools van grote partijen al snel 100 tot 200 euro per maand kosten.

Monitoren 
Via een SEO tool, zoals SE Ranking, ontdek je hoe hoog jouw organisatie in Google wordt weergegeven op de voor jou relevante zoekwoorden. Je kunt jouw Google-positie over de maanden en jaren heen monitoren. Zo ontdek je via SE Ranking dus of jouw SEO-contentstrategie aanslaat.

Bekijk de concurrentie
Via SE Ranking ontdek je overigens ook op welke zoekwoorden jouw concurrenten gevonden worden en hoe hoog die concurrenten in Google worden weergegeven.

Kosten
Het goedkoopste abonnement op SE Ranking is 5 euro per maand. Bij Conversiewerkers gebruiken we het optimum-abonnement van 29 euro per maand. Dit biedt nét wat meer mogelijkheden.

Meer weten? Ga naar de website van SE Ranking

 

5. Bitly / Prov.me als marketing tool voor branded links

Is het je wel eens opgevallen dat veel platforms jouw links automatisch afkorten? Jouw link verandert dan in een code. Bij LinkedIn ziet dat er bijvoorbeeld als volgt uit: https://lnkd.in/gRDQ9X2.

Persoonlijke links
Als organisatie wil je meer regie hebben over hoe je links eruit komen te zien. Bitly biedt daarvoor een goede mogelijkheid. Via Bitly maak je jouw links persoonlijk. Maar het kan nóg persoonlijker. Via Bitly kun je ook kiezen voor branded links. Bij een branded link kies je in plaats van van bit.ly voor een eigen domein. Een branded link genereert volgens Bitly 34% meer kliks.

Heel veel marketing tools

Als bureau voor online marketing bestaat onze gehele werkwijze uit tools. De web-cms-tools WordPress en Umbraco hebben we nog niet genoemd. Screaming frog is een super SEO-tool die we nog niet hebben besproken. Google Ads, Hashtagify, Google Analytics, Search Console, MOZ Toolbar. We kunnen eenvoudig een tweede blog met marketing tools vullen. Genoeg om te ontdekken.

 

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het monitoren van al jouw traffic om nieuwe marketingstrategieën op te baseren? Daar kunnen wij jou mee helpen. Als allround marketingbureau werken we op basis van data. Inzichten gaan vooraf aan de mogelijkheden die SEO, content marketing, online marketing en marketingcommunicatie bieden.

Deel dit artikel
Kopieer link

Jouw marketing en conversie verbeteren?

Neem contact op met Olaf van Conversiewerkers. Dan spreken we samen jouw marketingdoelen en conversiewensen door.

Kennismaken

Plan direct een kennismaking met Olaf.

Bel ons

Persoonlijk overleg over de opties via 085-1301818.

E-mail

Voor langere vragen die iets minder haast hebben.

Einde pagina. Bijna. Maar eerst nog even dit.

Nieuwsbrief afbeelding

10 x Marketing Insights

Meld je gratis aan voor 10 x Marketing Insights. Blijvend je marketing en conversie verbeteren.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.