7 essentiële linkbuilding tips: verhoog jouw pageranking

Linkbuilding is een uitdaging. Daarom geven we je 7 essentiële linkbuilding tips waarmee je direct, hands-on kunt starten met bouwen aan links.

linkbuilding tips

Wat is linkbuilding?

Hoe werkt linkbuilding? Linkbuilding wil zeggen dat je dat aan de slag gaat met links naar je website, vanaf je website en binnen jouw website. Ook posts binnen social media vallen onder linkbuilden. Linkbuilding heeft te maken met zoekmachine optimalisatie (SEO). Door te bouwen aan links zorg je ervoor dat zoekmachines als Google jouw website beter traceren, indexeren en waarderen.

honinggraad

Waarom linkbuilding tips?

Ooit was linkbuilding één van dé manieren om jouw site hoger te krijgen in de Google Rankings. Maar de waarde van backlinks of inbound links devalueert. Is linkbuilding daarmee dan onbelangrijk? Nee. Zeker niet. Je moet alleen breder, slimmer en strategischer naar linkbuilding kijken. Daarvoor geven we je 7 linkbuilding tips.

Wat vindt Google van linkbuilding?

Google helpt mensen die iets zoeken. Google wil dan ook dat jouw website de juiste antwoorden biedt. In SEO-termen zijn links eigenlijk niets anders dan een manier om aan Google te vertellen hoe duidelijk en belangrijk bezoekers jouw website vinden. Heldere links zorgen voor een heldere sitestructuur. Via zo’n heldere structuur vinden mensen sneller hun antwoord, product of dienst. En dat is precies wat Google wil.

Tip 1. Kies je links bewust

Linkbuilding is veel meer dan links van een andere website naar jouw website verkrijgen. Bouw aan de links naar, van, binnen en zelfs buiten jouw website. Wil je direct aan de slag, maak dan een keuze aan welke links je specifiek wilt werken. En wil vooral niet alles tegelijkertijd aanpakken.

  • Inbound links = Naar jouw website
  • Outbound links = Vanaf jouw website
  • Interne links = Binnen jouw website
  • Social links = Binnen Social Media

Tip 2: Ga voor veilig linkbuilden

Een van de belangrijkste linkbuilding tips: zo veel mogelijk inbound links of backlinks krijgen, is niet alleen een gedachte van vroeger. Het is ook gevaarlijk. Links inkopen via ‘speciale’ dienstverleners. Clicks op links inkopen via een buitenlandse partij. Of websites bouwen, specifiek om links naar jouw website te genereren.

Google kent deze technieken en straft ze keihard af. Doe het niet.

Tip 3: Richt je op social

Social media worden steeds belangrijker voor Google. Via social links ziet Google of jouw website populair is. Social links zijn verwijzingen vanuit Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn of één van de vele andere social media platformen die er zijn. De link kan afkomstig zijn vanaf je eigen social media-kanaal of via een post van iemand anders.

Waardering van Google

Google Analytics benoemt social media als een eigen authentieke bron van herkomst. Daarmee laat Google de waardering zien voor deelbare inhoud. Het voordeel van social media is dat ze je in staat stellen om relatief makkelijk in contact te komen met een groot netwerk.

linkbuilding

Hoger komen in Google?

Download gratis ons e-book SEO.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tip 4: Creëer nieuwswaarde

Een link vanaf een website met autoriteit, een nieuws-website bijvoorbeeld, is veel waard. Maar om zo’n link te krijgen, moet je hard werken. Je moet écht iets te melden hebben.

Een handige tip, is onderzoek doen. Onderzoek iets binnen jouw sector. En deel de nieuwe informatie via een ouderwetse PR-actie. Is je nieuws relevant en vernieuwend? Dan gaat dit je zeker links opleveren.

 

Tip 5: Optimaliseer de site-structuur

Een bezoeker komt op verschillende plekken in je website binnen. Op de homepage, op een blog of op een categoriepagina. Waar je bezoeker ook komt, zorgt dat hij of zij altijd de juiste links heeft om door te kunnen klikken. Voeg bijvoorbeeld een call-to-action toe die de bezoeker aanzet tot een bepaalde actie. Google waardeert doorkliks binnen je eigen website.

 

Tip 6: Durf door te linken

Doorlinken naar een andere website. Je doet het niet graag, want zo stuur je jouw bezoekers naar een andere website. Misschien zelfs wel naar de website van de concurrent. Waarom staat deze tips dan tòch tussen onze linkbuilding tips?

Als je jouw bezoekers écht helpt, vindt Google zo’n outbound link fijn. Ook zulke outbound links dragen dan bij aan jouw Google Ranking. De vertrekker moet dan overigens wel een tijdje blijven hangen op die site waarnaar jij linkt.

 

Tip 7: Maak engaging content

De laatste in het rijtje linkbuilding tips. Het klinkt als blabla van communicatiespecialisten: “Engaging content”. Maar die blabla wordt door zowel media als op social opgepakt. Wat het is? Informatie die mensen willen delen. Via links. Zo werk je aan linkbuilding. Praktisch, emotioneel of uniek.

Aan de slag met deze linkbuilding tips

Check met behulp van deze linkbuilding tips of jouw linkstructuur goed in elkaar zit. Wees kritisch. Meet het effect van je aanpassingen en anticipeer daarop. Op naar een hogere pageranking! 

Deel dit artikel
Kopieer link

Jouw marketing en conversie verbeteren?

Neem contact op met Olaf van Conversiewerkers. Dan spreken we samen jouw marketingdoelen en conversiewensen door.

Kennismaken

Plan direct een kennismaking met Olaf.

Bel ons

Persoonlijk overleg over de opties via 085-1301818.

E-mail

Voor langere vragen die iets minder haast hebben.

Einde pagina. Bijna. Maar eerst nog even dit.

Nieuwsbrief afbeelding

10 x Marketing Insights

Meld je gratis aan voor 10 x Marketing Insights. Blijvend je marketing en conversie verbeteren.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.